SeniorWeb bedankt vrijwilligers voor hun inzet op online vrijwilligersdag

SeniorWeb heeft zaterdag haar 3.000 vrijwilligers bedankt voor hun inzet op hun jaarlijkse vrijwilligersdag. Omdat een fysiek evenement op locatie nog steeds niet mogelijk is, werd het evenement dit jaar voor het eerst online georganiseerd. De vrijwilligers werden verrast met inspirerende sprekers op het gebied van digitale ontwikkelingen en muzikaal entertainment.

Dit jaar is uitgeroepen tot Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet om de impact te vieren van de 7 miljoen mensen die vrijwilligerswerk doen. Een extra reden voor SeniorWeb om haar vrijwilligers te bedanken voor de computerhulp die ze de 150.000 leden dagelijks geven. Afgelopen jaar hebben SeniorWeb-vrijwilligers een recordaantal van 70.000 digitale vragen beantwoord. En de vrijwilligers in de 425 SeniorWeb-leslocaties in het hele land - onder andere in Winschoten en Bellingwolde - zijn flink aan de slag gegaan met hulp op afstand via de telefoon of via beeldbellen en met online initiatieven zoals workshops en webinars.

Jubilarissen extra in het zonnetje gezet

De jubilarissen die 10 of 20 jaar vrijwilliger zijn bij SeniorWeb, zijn extra in het zonnetje gezet op de vrijwilligersdag. Iedere deelnemer van deze online vrijwilligersdag kreeg de ingrediënten voor een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij thuisgestuurd. Zo bleven de 700 digitaal aanwezige vrijwilligers op een leuke manier (op afstand) tóch met elkaar in verbinding.

SeniorWeb-vrijwilliger Gerard Verkade, ruim 10 jaar actief bij PCHulp: ‘Vrijwilligerswerk bij SeniorWeb is zeer dankbaar werk. Van de week nog heb ik iemand geholpen met het rechtzetten van het beeld op het scherm. 'Ik zou je wel een kusje willen geven!' riep diegene blij uit. Dát soort dingen maken vrijwilliger zijn bij SeniorWeb de moeite waard!’