Inwoners Groningen en Meppel handelen in Groningen en Drenthe het meest op Marktplaats (vooral in schoenen)

De gemeenten Groningen en Meppel zijn uitgeroepen tot Koning Markplaats van respectievelijk Groningen en Drenthe. In deze gemeenten woont het meest actieve online handelsvolk van de beide provincies.

In aanloop naar Koningsdag onderzocht handelssite Marktplaats de online handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. Daarbij is gekeken naar het aantal Marktplaatsaccounts dat in iedere gemeente de afgelopen twaalf maanden actief is geweest, ten opzichte van het aantal inwoners.

De inwoners van de gemeenten Groningen en Meppel zijn als meest actieve Groningers en Drenten uit de bus gekomen.

Schoenen populair in Groningen

In de gemeente Groningen was 47 procent van de inwoners het afgelopen jaar actief op marktplaats. Ze bleef daarmee de gemeenten Veendam (42 procent) en Oldambt (38 procent ruim voor).

Schoenen waren in Groningen het meest populair, gevolgd door studieboeken en stoelen.

In de gemeente Veendam werden vooral veel advertenties met woonaccessoires, Lego en Duplo en bordspellen geplaatst. De inwoners van Oldambt handelden eveneens vooral in schoenen.

Meppelers handelen in schoenen, Tupperware en feestartikelen

In Meppel was 45 procent van de inwoners het afgelopen jaar actief op de handelssite. Zij handelden vooral in schoenen, Tupperware en feestartikelen.

Assen (43 procent) en Coevorden (41 procent) eindigden in Drenthe op de tweede en derde plaats. In de gemeente Assen werden naast schoenen vooral veel advertenties met Playmobil en ansichtkaarten geplaatst. De inwoners van Coevorden handelden vooral in boeken en dan met name in de genres romans en thrillers.

De gemeente Baarle-Nassau werd gekroond tot ‘Koning Marktplaats’ van Nederland.