Verbouwing Coop Bellingwolde bijna achter de rug ('Nieuwe' groente- en broodafdeling en zelfscanplein)

De verbouwingswerkzaamheden van de Coop in Bellingwolde zijn bijna achter de rug. Zo is de volledig vernieuwde groente- en broodafdeling volledig vernieuwd en komt er een zelfscanplein. Het resultaat is vanaf woensdag 5 mei te zien. Bijzonder is dat de supermarkt tijdens de verbouwing gewoon open bleef om haar klanten van dienst te blijven.

Supermarktmanager Ronald Brink: “We zijn in 2014 hier begonnen. Door deze verbouwing passen we weer van top tot teen in het nieuwste Coop-concept. Door de verbouwing tijdens openingsuren moesten we soms improviseren. Door klant- en servicegericht te werk te gaan en te helpen waar mogelijk, konden we alle klanten van de dagelijkse boodschappen voorzien.”

Meer aandacht voor biologische producten
In de supermarkt bleef de indeling hetzelfde, alleen de groente- en broodafdeling werden verbouwd. Brink: “Hierdoor oogt de winkel een stukje groter, dus dat is mooi. De verbouwde groenteafdeling kreeg nieuwe signing en een verbeterde indeling waardoor bijvoorbeeld biologische producten nu meer aandacht krijgen. Je merkt dat de vraag naar biologische producten toeneemt; het is mooi dat klanten deze producten nu gemakkelijker kunnen vinden. Het is ook goed dat in de nieuwe uitstraling meer aandacht is voor de Nederlandse producten.”

Ook ging de broodafdeling op de schop, en krijgen de kruideniersproducten een nieuwe plek.

Zelfscanplein
Nieuw is ook het zelfscanplein. “Fijn dat dat ook is aangepakt”, vertelt Brink. “Voorheen konden klanten hun boodschappen weliswaar ook zelf scannen, maar moesten zij daarna alsnog via de kassa richting de uitgang. Nu heeft de zelfscan een eigen uitgang en dat is een flinke verbetering in klantvriendelijkheid. We verwachten dan ook dat flink meer klanten hier gebruik van zullen maken.”

Heropening op 5 mei
Brink is trots op zijn winkel. “In de zeven jaar dat we hier open zijn, hebben we een stevige plek in de omgeving verworven. Het is een mooie, complete supermarkt en klanten komen hier graag. We besteden veel aandacht aan service en ik ben trots op de verbeterslag. Op woensdag 5 mei zijn de verbouwingswerkzaamheden achter de rug en kunnen klanten onze nieuwe winkel komen bekijken.”

De winkel is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.