Green Day, Fall Out Boy en Weezer komen volgend jaar alsnog in Stadspark Groningen met Hella Mega Tour (en dat is een dag voor Guns N'Roses)

Green Day, Fall Out Boy en Weezer komen op woensdag 22 juni 2022, een dag voor Guns N’Roses, alsnog naar Groningen.

De Amerikaanse rockbands zouden komende zomer al met hun Hella Mega Tour in het Stadspark langskomen, maar als gevolg van Covid-19 kan een dergelijk grootschalig evenement dan niet worden georganiseerd.

Voor Groningen betekent de nieuwe datum dat de stad volgend jaar juni twee dagen achter elkaar grote rockevenementen op de kalender heeft staan. Enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse rockgroep Guns N’Roses op donderdag 23 juni 2022 in Groningen optreedt. De vijftigduizend kaarten voor het enige concert in Nederland gingen razendsnel van de hand.

Lange tijd onzeker

Het was lange tijd onzeker of de Hella Mega Tour in het geheel kon worden verplaatst. Het is een opsteker voor zowel de fans als de organisatoren – MOJO in samenwerking met SPOT Groningen – dat het is gelukt een vervangende datum te vinden.

De nog niet uitverkochte Hella Mega Tour trekt naar verwachting tienduizenden bezoekers naar het Stadspark, de locatie waar ooit The Rolling Stones (1999) en Tina Turner (2000) voor een nog grotere mensenmassa optraden. Die traditie werd in 2019 nieuw leven ingeblazen toen Sting er op het podium stond. De voormalige zanger/bassist van The Police trad op tijdens het festival Stadspark Live dat 25.000 bezoekers trok.

Vervolg

MOJO en SPOT Groningen lieten eerder al weten te verwachten dat het festival volgend jaar een vervolg krijgt. Het evenemententerrein in het Stadspark wordt verder onder meer gebruikt voor het bevrijdingsfestival en het dancefestival Kingsland. Twee jaar geleden vond ook de eerste editie van het tweedaagse Hullabaloo er plaats.

Green Day al eerder in Groningen

Het is niet voor het eerst dat Green Day optreedt in Groningen. Sjors Sevenhuijsen wist de band in 1992 te boeken in Simplon toen de leden nog broekies waren. Sevenhuijsen vertelde er over in 2019.

Lees dat artikel uit het archief hier terug.

 

Kaarten voor de Hella Mega Tour zijn vanaf 66,06 euro te koop via Ticketmaster. Reeds gekochte kaarten zijn geldig op de nieuwe datum.