Cultuurhistorisch Centrum Oldambt maakt nieuw boek over Slag bij Heiligerlee. Eerste exemplaar voor koning Willem-Alexander (via diens commissaris René Paas)

Directeur Inge Dekker van Cultuurhistorisch Centrum Oldambt (CHC) heeft commissaris van de Koning René Paas donderdag het eerste exemplaar van het boek ‘Heiligerlee, strijd in een landschap van glorie en nederlaag’ overhandigd. Met het verzoek ervoor te zorgen dat koning Willem-Alexander dit boek krijgt.

Het boek Heiligerlee, strijd in een landschap van glorie en nederlaag behandelt verschillende aspecten van de Slag bij Heiligerlee op 23 mei 1568. Deze korte veldslag is de geschiedenisboeken ingegaan als begin van de succesvolle Opstand in de Nederlanden tegen de Spaanse overheersing.

De Nederlandse troepen werden aangevoerd door de graven Adolf en Lodewijk van Nassau, jongere broers van Willem van Oranje. Ons koningshuis is via de vrouwelijke lijn verwant met Willem van Oranje.

Commissaris van de Koning René Paas verklaarde zich graag bereid ervoor te zorgen dat het boek bij koning Willem-Alexander terechtkomt.