Dodenherdenking in Oldambt: kleine plechtigheid zonder publiek bij oorlogsmonument in Winschoten te zien op tv en internet

De coronamaatregelen staan bijeenkomsten, publiek en optochten nog niet toe. Daarom vindt de dodenherdenking in de gemeente Oldambt in aangepaste vorm plaats.

Bij het oorlogsmonument aan het Zuiderveen in Winschoten staat dinsdag 4 mei een kleine plechtigheid zónder publiek geprogrammeerd. Deze begint om 19.57 uur met een vlagceremonie, waarna om 19.59 uur het taptoe-signaal klinkt.

Om 20.00 uur wordt 2 minuten stilte in acht genomen. Aansluitend legt burgemeester Cora-Yfke Sikkema een krans bij het monument en houdt zij een toespraak.

Tot slot draagt Karlien Kruizinga een gedicht voor namens het 4 mei comité.

Uitzending op RTV GO

De plechtigheid bij het monument aan het Zuiderveen wordt live uitgezonden door lokale omroep RTV GO en wordt gestreamd op de Facebookpagina van de gemeente Oldambt.

RTV GO toont voorafgaand aan de plechtigheid beelden uit van de krans- en bloemleggingen die ’s middags plaatsvinden. Na de voordracht van Karlien Kruizinga wordt het herdenkingsconcert Vrij Land van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso uitgezonden.

De uitzending op RTV GO start om 19.40 uur.