Oud-inwoner Midwolda schrijft kinderboek (De Schroedels en de toverboom)

Oud-inwoner van Midwolda, Letty Strijker, die een aantal jaren in Winschoten woonde waar ze werkte in het Lucas-ziekenhuis, heeft een fantasieverhaal geschreven: De Schroedels en de toverboom. Dit kinderboek komt op 14 mei uit. Het is vanaf dan onder andere te koop bij Nieborg in Winschoten.

Strijker staat in het dagelijks leven voor de klas. Zij woont samen met Matteo in Groningen en is moeder van drie jongens: Matthias, Saulo en Noah. Met de jongens is ze regelmatig in de natuur te vinden.

In het  boek worden kinderen meegenomen in een fantasieverhaal, dat gaat over een magische toverboom. In deze boom leven vijf  geheimzinnige, maar lieve Schroedels. Alleen kinderen, zoals Daan, kunnen de toverboom zien, volwassenen niet. In deze boom leven vijf geheimzinnige en lieve Schroedels die jouw wens in vervulling laten gaan. Voordat ze dat kunnen doen moet je alleen wel eerst de magische toverboom zien te vinden en door het deurtje de trap op durven… 

Op een dag vindt Daan een bijzondere boom. Zijn nieuwsgierigheid wordt gewekt door een rood deurtje in de stam van de boom. Hij opent het deurtje en komt binnen in een prachtig verlichte boom met een houten trap. Boven in de boom wonen de Schroedels. Zij vertellen Daan dat hij een wens mag doen. Hij wenst dat hij voor een dag in een Schroedel mag veranderen. Zijn wens gaat in vervulling en dan begint er een groot avontuur. 

Om wensen van mensenkinderen uit te laten komen hebben de Schroedels toverkruid nodig, maar dan ontdekken ze dat het toverkruid gestolen is! De Schroedels gaan samen met Daan op onderzoek uit, maar dat is niet zonder gevaren… Zou het ze lukken het toverkruid op tijd te vinden om Daan weer in een mens te kunnen veranderen? 

Letty Strijker, De Schroedels en de toverboom, Uitgeverij Palmslag, ISBN 9789493059863, Verkoopprijs 14,95 euro.