Dubbel feest bij Kindcentrum Drieborg: nieuwe speeltoestellen en verlenging certificaat Gezonde school

Kindcentrum Drieborg beschikt sinds kort over een aantal nieuwe speeltoestellen. Door corona heeft het even geduurd voordat alles goed afgewerkt was, maar mede dankzij de hulp van de gemeente Oldambt is dat gelukt. Maar er is nog meer goed nieuws: het certificaat 'Gezonde school' op het gebied van 'Welbevinden' is verlengd.

Het schoolplein met twee nieuwe uitdagende klimtoestellen is ook na schooltijd toegankelijk voor alle kinderen uit het dorp. Verder is er voor de kinderen uit de onderbouw een buitenkeuken geplaatst, en een basishut waar de kinderen bijvoorbeeld met doeken of takken een echte hut van kunnen maken. Daarnaast is er nog een hellingklimmer neergezet. De school beschikt al, sinds enkele jaren, over een pannakooi. Er is al met al voor alle kinderen wel iets te doen. We zijn met z’n allen heel blij en heel trots op onze nieuwe speeltoestellen.

Het certificaat ‘Gezonde school’ op het gebied van ‘Welbevinden’ is opnieuw verlengd. De school werkt sinds enkele jaren met het programma KiVa, een preventief en schoolbreed programma om de sociale veiligheid te versterken.