B.I.G. Vison oogmetingsdagen bij Kempkes Optiek in Winschoten

Kempkes Optiek aan de Torenstraat 3 in Winschoten houdt van donderdag 20 tot en met zaterdag 22 mei B.I.G. (Biometric Intelligent Glasses) Vision oogmetingsdagen.

"Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken als kleur, vorm, grootte en sterkte afwijking",  zegt Hans Berkers Kempkes Optiek in Winschoten. "Toch blijkt dat 98 procent van alle brillenglazen wereldwijd al jarenlang wordt geproduceerd op basis van de berekening van een 118 jaar oud standaard oogmodel. Als gevolg hiervan draagt slechts 2 procent van de wereldbevolking een bril die exact aansluit bij hun ogen."

Dat kan beter, vindt Hans Berkers. "Dankzij B.I.G. Vision van Rodenstock zijn wij nu in staat om brillenglazen te maken die zijn afgestemd op de biometrische data van elk individueel oog. Hierin gaan wij veel verder dan de huidige standaard binnen de optiek’. Het resultaat: de scherpst mogelijke kijkervaring, omdat de glazen afgestemd zijn op de unieke kenmerken van uw beide ogen."

DNEye scanner

Bij Kempkes Optiek onderzoekt B.I.G. Vision de ogen van de klant met de hypernauwkeurige DNEye Scanner van Rodenstock, waarbij duizenden gegevenspunten worden gebruikt om beide ogen exact in kaart te brengen. Hierbij worden persoonlijke en biometrische parameters gemeten, zoals de lengte van de ogen, de pupilgrootte en hun reactie op verschillende lichtomstandigheden.

Wanneer al deze gegevens worden gecombineerd, levert dit de informatie op die nodig is om glazen te produceren die exact zijn aangepast aan de behoeften van de persoonlijke zichtvermogen van de klant.

B.I.G. Vision biedt een groot aantal voordelen; zo ervaart 92 procent een scherper zicht dan voorheen, voelt 88 procenteen groter visueel comfort vergeleken met hun oude bril, neemt 84 procent meer contrast waar, ziet 80 procent beter bij schemering en ervaart 87 procent een kortere gewenningstijd zo wordt gesteld.

Meer informatie

Het oogonderzoek bij Kemkes Optiek is gratis. Voor meer informatie over de voordelen van Biometrisch Intelligente Glazen van Rodenstock, kan een afspraak worden gemaakt via 0597-413972. Tijdens de oogmeetdagen krijgt men de B.I.G. upgrade ter waarde van 100 euro op multifocale glazen cadeau.