Bijzondere muziekveiling op Catawiki voor Faelins reis naar genezing

Unieke elpees van Elvis, Prince en Bruce Springsteen, een op de body gesigneerde gitaar van Alice Cooper, de RIAA-award van Melissa Etheridge, litho’s van The Rolling Stones uit een beperkte oplage, speciale picture disk singles en nog veel meer waardevolle muzikale items gaan van 22 tot en met 31 mei 'onder de hamer' voor een levensreddende behandeling van de vierjarige Faelin uit Groningen.

In totaal gaat het om bijna 40 sets van in totaal 175 lp’s uit een privécollectie en op 9 unieke items die belangeloos zijn gedoneerd door topsellers van online veilingplatform
Catawiki. Er kan van 22 tot en met 31 mei worden geboden. 

Faelin lijdt aan een levensbedreigende genmutatie, die zo uniek is dat artsen in Nederland haar niet kunnen helpen. De mutatie zorgt voor een storing in haar systeem waardoor ze een levensbedreigende vorm van epilepsie heeft. Er bestaat een reële kans dat ze overlijdt door een aanval. Doordat allerlei verschillende factoren zo’n aanval kunnen uitlokken, leeft ze nu samen met haar ouders en zusje volledig in isolatie, een onleefbare situatie. Haar ouders hebben Faelins leven al meer dan veertig keer moeten redden.

In Amerika hebben wetenschappers een medicijn ontwikkeld dat ervoor zorgt dat gezonde genen de functie van het kapotte gen vervangen. Er is een trial gestart waarbij kinderen met hetzelfde ziektebeeld worden behandeld. Faelin is geselecteerd om mee te doen. Na de  behandeling kan ze alles wat ze nu niet kan.

Platencollectie van opa
Faelins opa heeft in zijn leven een enorme elpeecollectie verzameld. Hij was een groot muziekliefhebber. Faelin was zijn oogappeltje. Ze luisterden soms samen naar muziek. Boney M – Margarita (Felicidad) was dan favoriet: want dat klonk als Faelin is dat. Hij overleed in 2019. Uit zijn collectie is een mooie selectie gemaakt voor deze veiling.

Karin, Faelins moeder: "Dit hele proces was emotioneel en fysiek zwaar, naast de 24/7 zorg. Herinneringen aan mijn vader kwamen naar boven. Maar hij had niets liever gewild dan dat Faelin een mooie toekomst krijgt. Daar doen we dit voor. Hij zou onwijs trots zijn!"

Topstukken uit de veiling en bijzondere verhalen
De sets waar op geboden kan worden zitten vol bijzondere items. Zo is er een white album van The Beatles uit een beperkte oplage, met een ingestanst nummer. Er is een plaat van The Rolling Stones bij met een 3d psychedelische cover. En het album van Slade heeft om een nog niet opgehelderde reden een opvallend hoge waarde.
Verder is er een speciale set met items van Prince, die als kind ook leed aan epileptische aanvallen. 

Link naar de veiling

De link naar de veiling: www.catawiki.nl/a/483527 (vanaf 22 mei bereikbaar).

Crowdfundingactie/Stichting Faelin
Deze veiling is onderdeel van een bredere crowdfundingactie van stichting Faelin. Doel van de actie is 100.000 euro in te zamelen. Dat bedrag is nodig voor de eerste behandeling, reis- en verblijfskosten. Iedereen die wil bijdragen, maar niet mee wil doen aan de veiling, kan doneren via www.geef.nl/nl/actie/faelins-reis/donateurs. Inmiddels is er 41.000 euro opgehaald. Het gezin hoopt dat Faelin eind 2021 in San Francisco kan starten met de behandeling.