Burgemeester Cora-Yfke Sikkema delft achter het dambord het onderspit tegen 17-jarige Jamey Loots

Fitter Brein, een project van Healthy Ageing Network, kwam vrijdag naar de bibliotheek van Winschoten. Er stond onder meer een ‘generatiematch’ op de rol tussen zes jeugdleden van Damclub Winschoten en een 'sniorteam' uit de regio. Een van de deelnemers in burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt. zij delfde het onderspit tegen de 17-jarige Jamey Loots.

Ook het oudste clublid van Damclub Winschoten, Grieko Kruijer (87 jaar), kon het niet bolwerken tegen het jongste lid van de damclub Elize van der Kamp (10 jaar). Het jeugdteam won uiteindelijk met 3 – 9.

Het project Fitter Brein heeft als doel om meer fitte breinen te krijgen in Noord-Nederland. Dammen is onder meer een middel om mentaal fit en scherp te zijn én het is een spel om meerdere generaties met elkaar in contact te brengen.

Tijdens de bijeenkomst in de bibliotheek van Winschoten werd het startschot gegeven om na de zomer verschillende projecten uit te rollen met regionale en lokale partners. 

Voor meer informatie, zie: https://www.dvhn.nl/groningen/oldambt/Burgemeester-Sikkema-schuift-aan-bij-kick-off-damevenement-van-Fitter-Brein-in-Winschoten-26924063.html?refsrc=Streekblad&utm_source=hetstreekblad.nl&utm_medium=referral&utm_campaign=lokaal.