Joyce Bos neemt na 18 jaar afscheid van de peuters in Scheemda

Joyce Bos nam donderdag afscheid als vrijwilligster van de peuterspeelzaal in Scheemda. In januari 2003 begon ze als vrijwilligster bij peuterspeelzaal Peuterleut, die sinds vorig jaar zomer De Zwaluw heet.

Tientallen, misschien wel honderden kinderen, knutselden in al die jaren allerlei kunstwerkjes met juf Joyce. Vingerverven, een moederdagcadeautje maken of samen kleien. “Het voelde goed dat ik, ondanks dat ik vrijwilligster was, toch werd gezien als volwaardig collega en dat mijn knutselideeën regelmatig werden gebruikt. En om dan te zien hoe de kinderen hun motoriek ontwikkelden door te plakken en te verven, dat gaf mij een heel fijn gevoel”, vertelt ze.

Voorlezen

Voorlezen was ook iets waarvoor de peuters altijd bij juf Joyce terecht konden. Ze nestelden zich in de voorleeshoek om samen met juf de avonturen in de boeken te beleven alsof ze er zelf bij waren. En zo breiden de kinderen ook nog spelenderwijs hun woordenschat uit. “Sommige boeken heb ik in al die jaren misschien wel twintig keer voorgelezen”, blikt Joyce terug. Vooral het interactief voorlezen vond ze belangrijk, waarbij de kinderen zelf moesten vertellen wat er op de plaatjes te zien was. Zo leerden de peuters tijdens het voorlezen altijd weer iets nieuws.

Kunstwerk in de vorm van een hart

Samen met haar collega, leidster Trieneke, nam ze donderdag afscheid van de peuters. Als afscheidscadeau kreeg ze van de peuters een zelfgemaakt kunstwerk in de vorm van een hart. Maar dat was nog niet alles, Joyce werd ook nog bedolven onder de bloemen en andere cadeaus. Zo werd het een afscheid om nooit te vergeten.