Kindcentrum De Uilenburcht sluit het coronajaar feestend af

Kindcentrum De Uilenburcht in Beerta heeft een hectisch coronajaar afgesloten met een spetterende feestdag. Vanwege de coronaperikelen gingen tal van activiteiten niet door, zoals schoolreizen en het PUK-festival. De festiviteiten op de slotdag maakte dit voor een deel weer goed. "De kinderen hebben dit verdiend", zegt directeur Iris Kuiper.

Op de laatste vrijdag van het schooljaar kwamen de kinderen vol verwachting naar school. Ze wisten dat er een feest op de rol stond, maar de invulling was nog een verrassing.

De uitgedoste kinderen werden verwelkomd door Kuiper, die zich had uitgedost als een kapitein, waarna ze zich konden uitleven op een strombaan die op het schoolplein was geplaatst. Ook werden er oud-Hollandse spelletjes gedaan op het hans Hateboer-voetbalveld en werden ze op de foto gezet.

Coco kan het

Verder waren er streedancelessen en konden ze genieten van de muzikale theatervoorstelling ‘Coco kan het’, naar het gelijknamige prentenboek van Loes Riphagen. Spelers en makers van Stichting Pie en Raatje brachten jong en oud in vervoering door het verhaal van Coco, in een fraai decor opgeluisterd door klanken van dwarsfluit en contrabas.

Tussen de activiteiten door kwam een ijscoman met schepijs voorbij en was er als afsluiting een barbecue op het Meester Dekker-plein. 

Meer informatie

Meer informatie over Kindcentrum De Uilenburcht op https://www.obsbeerta.nl/.