KOE-keloer bij de boer in Onstwedde

Oog in oog staan met een koe in de wei? Zien waar de koeien gemolken worden? Op Bio-boerderij Landleven aan de Scholtweg 9 in Onstwedde kan dat en nog méér! Op zaterdag 31 juli mag jong en oud 'KOE-keloeren' op Landleven. De activiteiten zijn in de open lucht en er zijn twee rondes: ’s morgens vanaf 10.30 uur en ’s middags vanaf 13.30 uur.

De boerin neemt de deelnemers mee naar de wei en vertelt alles over de koeien, het weiland en de ronde koepelstal. Verteld wordt onder meer over wat de koe eet, het nut van hun hoorns en men ziet waar ze gemolken worden. Er is ook een kaasmakerij op Landleven. Boerendochter Marijke maakt er diverse soorten biologische kaas van de warme melk van de koeien. In een korte film is het hele kaasmaakproces te zien.

Afstand tussen grond en mond klein houden

“We vinden het fijn om het voedsel van eigen boerderij rechtstreeks aan de burger af te zetten”, vertelt Marijke. “De afstand tussen grond en mond klein houden, dat is onze uitdaging.” Daarom biedt haar Erfwinkel een breed assortiment biologische waren van de boerderij en uit de streek. “Biologische groenten, desembrood, vlees van onze koeien en natuurlijk de kaas in diverse smaken, we houden van puur natuur en van smaakvolle voeding.”

Aanmelden

Proeven is daarom ook onderdeel van het KOE-keloeren. Deelname aan de ervaringstocht ‘KOE-keloeren’ kost twee euro. De groepsgrootte is maximaal 25 personen. Bij regen wordt de activiteit geannuleerd. Aanmelding per mail is wel nodig; dit kan via bio-boerderijlandleven@outlook.com.