Vierde editie Zuiderveen Festival: Regen, modder, bands en performers

Het Zuiderveen Festival in en rond de boerderij van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden tussen Oude Pekela en Winschoten beleeft vandaag haar vierde editie. Dit jaar zijn er onder meer optredens van de bands Asociaal Kabaal, Brand Ares, Dirty Robot, Powersmoke en Rolodex. Verder komen dichters en andere performers aan bod.

De editie 2020, die plaatsvond in oktober, was één van de weinige festivals in de provincie Groningen dat niet werd afgelast. Nu geldt dat, eveneens vanwege de coronaperikelen, weer. Ook identiek aan vorig jaar: Pluvis in het festival niet bijster goed gezind. 

Het publiek dat het festival bezoekt, hoeft zich echter niet nat te laten regenen, want her en der zijn er overdekte zitjes gemaakt. Verder kunnen de bezoekers terecht in de vele tientallen caravans die Van de Luijtgaarden heeft verzameld. In de caravans liggen tal van verzamelingen die de kunstenaar in de loop der jaren heeft vergaard.

De bedoeling is dat er op termijn een musuem wordt ingericht in de boerenschuur, met onder meer speelgoed van vroeger. De plannen zijn al kenbaar gemaakt bij de gemeente Oldambt. Of en wanneer Van de Luijtgaarden 'groen licht' krijgt voor de inrichting van het museum is (nog) afwachten.

Wie het Zuiderveen Festival nog wil bezoeken? Het evenement duurt tot 23.00 uur.