Artphy zoekt voor tentoonstelling After Nature samenwerking met Stichting Noorderlicht

Artphy in Wessinghuizen toont vanaf 8 augustus een tentoonstelling met de titel ‘After Nature’. Voor deze tentoonstelling is samenwerking gezocht en gevonden met Stichting Noorderlicht in de stad Groningen. Artphy is onderdeel van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival ‘The Makeable Mind’.

Het Artphy-thema ‘After Nature’ en de keuze van de vier kunstenaars sluit aan op het algemene thema van het festival.

Jan Robert Leegte, Evan Roth, Jacques Perconte en het duo Persijn Broersen/Margit Lukács houden zich bezig met het verbeelden van het vervagen van het onderscheid tussen natuur en technologie De tentoonstelling laat zien hoe in ons huidige tijdperk het onderscheid tussen natuur en technologie, tussen ons en onze (natuurlijke) omgeving steeds verder vervaagt. De kunstenaars maken of gebruiken (internet)technologie als lens om naar het landschap te kijken. ‘After Nature’ gaat over het (her)kijken naar die natuur, het tijdperk waarin we leven en waarin de impact van de mens op de aarde onomkeerbaar is. Wat gaat er veranderen? Nieuwe natuur?

Spectaculaire werken

De gerenommeerde kunstenaars tonen spectaculaire werken. In het centrale deel hoort en voelt de bezoeker het werk ‘Rise and fall’ van Jan Robert Leegte. In de grote videoruimte wordt het werk ‘Westerwoldezon’ van de Franse kunstenaar Jacques Perconte getoond. Het videowerk ‘Phantom Barks II’ van Persijn Broersen en Margit Lukács is te zien in het centrale gedeelte van Artphy. Terwijl de installatie ‘Landscapes’ van de Amerikaan Evan Roth op meerdere plaatsen is te zien.

Combineren met een wandeling over een van de ommetjes

Tot en met 3 oktober is er alle gelegenheid om op vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag de expositie te bezoeken, binnen en in de parktuin. Artphy ligt in het buurtschap Wessinghuizen, in het centrum van Westerwolde, en is omringd door een landschapstuin, bos/natuur, akkers en weidegronden. Het gratis bezoek aan de tentoonstelling is te combineren met een wandeling over een van de ommetjes rond de beken en Wessinghuizen/Veele/Höfte.