Doorgewinterde ondernemers Jan van der Weele en Chris Lich houden het niet droog bij opening van hun kwalitaria in Winschoten

Aan het Oldambtplein, in het voormalig pand van Meijer Fietsspecialist hebben Jan van der Weele (Jumbo Winschoten) en Chris Lich (Vishandel Lich) een super de luxe kwalitaria geopend onder de merknaam van Delifrance. De zaak is dinsdagmorgen geopend door wethouder Erich Wünker van de gemeente Oldambt. Waarschijnlijk door de tijdsdruk rond de opening, konden beide ondernemers het niet droog houden.

Van der Weele en Lich schaamden zich er ook niet voor en noemden het de geboorte van hun eerste gezamenlijk ‘kindje’. De kwalitaria is heel ruim van opzet en gestyled door de organisatie van Kwalitaria uit Vianen. Er is nergens op bezuinigd qua materiaalkeuze van de apparatuur.

Volgens opstartcoach René Thijssen van Kwalitaria, is alles net een stap hoger dan bij een gemiddeld snackrestaurant. De formule van het kwalitaria ligt dichter bij de mensen, bijvoorbeeld met twee stamtafels, waar het winkelend publiek van een lekker verse kop koffie kan genieten, eventueel met gebak. Ook is het buitenterras ruim van opzet. Bij binnenkomst ziet de klant een grote vitrine met schepijs, daarnaast de presentatie van snacks en verder een werkblad met allerlei ingrediënten. verder zijn er shakes in verschillende smaken verkrijgbaar.

Dertig medewerkers

De opstartcoach, die nog tot en met woensdag blijft, is vol lof over het grote aantal personeelsleden. In totaal, wanneer de bezorging ook van start gaat, werken er dertig medewerkers in en voor de kwalitaria. “Ik heb ze goed kunnen inwerken en ze zijn super gemotiveerd en hebben ook de nodige ervaring”, zegt René Thijssen.

Meer op: https://hetstreekblad.nl/artikel/1168871/chris-lich-en-jan-van-der-weele-openen-snackrestaurant-in-voormalig-pand-van-meijer-fietspecialist.html.