Kimberley Bond van Sociaal Werk Oldambt heeft veel affiniteit met de jeugd

Om jongeren die niet met vakantie kunnen een hart onder de riem te steken is Sociaal Werk Oldambt naar de Dierenlaan in Winschoten getogen om daar een middag vertier voor deze kinderen - ook andere kinderen waren welkom - te verzorgen. Organisator is Kimberley Bond, buurtwerker bij Sociaal Werk Oldambt.

Kimberley heeft, naar eigen zeggen, veel affiniteit met de jeugd. Ze klopt dan ook bij veel bewoners uit verschillende buurten aan met de vraag wat ze precies missen in hun buurt. "Hier aan de Dierenlaan is een pannakooi weggehaald. De jongeren geven aan dat ze hun eigen plek missen. Hoewel wij nu in een wat luxere wijk zitten hebben wij ook oog voor de sociaal economisch zwakkere wijken."

Dan komen onder meer hulpvragen om de hoek kijken. "En daar gaan de hulpverlenende instanties mee aan de slag. Sociaal Werk gaat ook naar de dorpen toe, maar dat doe ik zelf niet.”

Behoeftes van dorpsbewoners

De dorpen worden bezocht door drie collega’s van Kimberley. Ze zijn er nog niet zo vaak geweest. Ook zij springen in op bepaalde behoeftes van de dorpsbewoners. "Dit kan  van alles zijn, van een stormbaan tot een spelletjescaroussel."

Volgens Kimberley kunnen ouders ook meehelpen om iets te organiseren, zoals poffertjes bakken.

In de Dierenlaan was het gezelligheid ten top. De jeugd kon zich onder meer uitleven op de stormbaan, er was een springkussen voor de kleinsten, men kon badmintonnen en poffertjes eten. Ook waren twee jonge meiden bezig met het vlechten van armbandjes en was de Winschoter brandweer aanwezig met een bluswagen.