Duurzaam Veelerveen verspreidt warmtebeelden

Vrijwilligers van Duurzaam Veelerveen gaan vanaf 18 augustus langs de deuren bij koopwoningen in het dorp om aan de bewoners warmtebeelden te tonen die de huizen zijn gemaakt. Met deze actie laten zij bewoners zien hoe het met de isolatie van hun woning is. Zo wil Duurzaam Veelerveen hen helpen met het verduurzamen van hun woning.

Op dinsdag 31 augustus is er een Energiecafé waar inwoners terecht kunnen met vragen over energie besparen, verduurzamen en subsidie- en financieringsmaatregelen. Woningeigenaren zijn vanaf 19.30 uur uitgenodigd in Ons Noabershoes aan de plaatselijke Scheidingsweg 20. Opgeven is nodig en kan via: info@duurzaamveelerveen.nl.

Waarom isoleren?
Pieter Huttinga van Duurzaam Veelerveen: „Met een goed geïsoleerde woning bespaar je op je energiekosten. Dit scheelt vaak honderden euro’s per jaar. Het warmtebeeld geeft een eerste aanwijzing hoe het met de isolatie van een woning is gesteld. Inwoners die willen weten welke isolatiemaatregelen in hun situatie interessant zijn, kunnen via Jouwbespaarocach.com een gratis Quickscan of een bezoek van een Energiecoach aanvragen. Uit de Quickscan komt een bespaarrapport voort dat ook meteen een kostenindicatie en inzicht in de financierings- en subsidiemogelijkheden geeft. Aanvragen van de Quickscan en bezoek Energiecoach is ook mogelijk tijdens het Energiecafé op 31 augustus.”

Initiatiefnemers
De werkgroep Duurzaam Veelerveen bestaat uit zes inwoners van het dorp die zich inzetten voor een duurzame toekomst in een leefbaar Veelerveen. De werkgroep schrijft een eigen wijkenergieplan voor Veelerveen. Isoleren en energiebesparen zijn daar een belangrijk onderdeel van. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op duurzaamveelerveen.nl.