Nog een paar dagen de tijd om in te zenden voor de achtste editie van de Groninger Scheurkalender

Iedereen die wil laten zien wat hem of haar in Groningen beweegt heeft nog tot en met 15 augustus de tijd daar een foto van te maken en die in te zenden. Want op die dag sluiten de lijnen en worden de ingezonden foto's door de jury beoordeeld en voor de kalender 2022 geselecteerd.

Het initiatief van de Groninger Scheurkalender is zeven jaar geleden ontstaan omdat dit landsdeel  zo eenzijdig in de media geprofileerd werd. Als je het de Groningers zelf vraagt krijg je vast een heel ander beeld, was de oorspronkelijke gedachte achter de kalender. Het idee achter de kalender is dat het publiek ieder jaar benaderd wordt met de vraag wat hen in Groningen beweegt en daar een foto van te maken.

Uit alle ingezonden foto's worden 320 voor de kalender geselecteerd. "Het leuke van de kalender is dat iedereen er aan mee kan doen. Maar ook dat je er iedere dag naar kunt kijken en er een blaadje uit kunt scheuren. In elke foto zit een verhaal!", aldus initiatiefnemer Hent Hamming. "De kalender inspireert en verbindt."

Ondergrens
De kalenderorganisatie streeft er naar dat er tenminste 1.000 foto's van verschillende fotografen ingezonden moeten zijn. Deze voorwaarde is bepaald omdat gestreefd wordt naar een zo groot mogelijke diversiteit. Ook dit jaar wordt dit streefaantal ruimschoots gehaald. Inmiddels zijn er meer dan 2.000 foto's ingezonden.

Nog inzenden
Iedereen die mee wil doen aan de kalender van 2022 kan tot en met 15 augustus een foto insturen via www.groningerscheurkalender.nl. Half oktober wordt de kalender, op uitnodiging van burgemeester Beukema van de gemeente Eemsdelta feestelijk gepresenteerd. Voor dit feestje worden alle inzenders uitgenodigd die na afloop van de presentatie een kalender ontvangen.