Doortrappen fietsclinic voor 65-plussers in Scheemda

Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseert het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen een gratis Doortrappen fietsclinic voor 65-plussers voor maandagmorgen 6 september in Scheemda. Een clinic over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

Tijdens de gratis fietsclinic geven ervaren instructeurs voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike geven de instructeurs tips over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden en locatie
De clinic op 6 september is van 9.30 tot 12.00 uur bij Roggeveld Fietsen/ Nuver aan de Poststraat 6. Deelname is gratis. Aanmelden kan bij Roggeveld Fietsen, via 0597- 592162 en info@roggeveldfietsen.nl en via de website www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic. Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kan contact opgenomen worden met fietsdocent Tekla Scholtens, via: t.scholtens@fietsersbond.nl en 06-19608690.