Concertpromotor en zanger Hugo Koch kijkt zijn ogen uit: Vele duizenden bezoekers, geen QR-code, geen negatieve testuitslag

Hugo Koch, in het dagelijks leven verzamelaar en verkoper van vinyl, en daarnaast organisator van concerten en festivals, keek zaterdag zijn ogen uit bij zijn bezoek aan de grootste vlooienmarkt van Nederland op Vliegveld Twente.

Met maar liefst drie kilometer aan kramen- en kofferbakverkoop konden (en kunnen: de markt in vandaag ook nog) de bezoekers naar hartelust snuffelen en koopjes scoren. In totaal stonden er zo’n 500 kramen opgesteld, ook was er een horecahoek.

De vlooienmarkt kon 'gewoon' doorgaan, daar de kramen buiten stonden opgesteld. Op het evenement kwamen zaterdag vele duizenden bezoekers af, en - naar verwachting - zal dit vandaag eveneens het geval zijn.

Een dag net als vroeger

"Een dag net als vroeger", zegt Koch. "Vele duizenden bezoekers, die onderling geen anderhalf meter afstand tot elkaar hielden. Tot verbazing van de Knoalster hoefden de bezoekers geen QR-code te laten zien en ook hoefden ze niet aan te tonen dat ze negatief waren getest op Covid-19. 

Koch, die zelf in twee bands speelt, Burning en Rumbones, kwam welgeteld één flacon met desinfectiemiddel tegen, "maar negentig procent van de bezoekers liep daaraan voorbij, zonder het te gebruiken."

"Waarom in vredesnaam geen festivals en concerten, en mag dit wel?", vraagt Koch zich af. "Dit is niet meer goed te praten."