Bart en Evert Kruizinga gaan met Nederlandse en Duitse versie van Gain Aine Wait 'over de gruppe'

De broers Bart en Evert Kruizinga van K Twije namen in 2018 het nummer ‘Gain Aine Wait’ op. Het liedje met de tekst over de ziekte Alzheimer werd goed ontvangen en is als clip inmiddels op diverse Social Mediakanalen zoals Facebook en YouTube meer als 20.000 keer bekeken. Binnenkort wordt er een Nederlandse en Duitse versie van dit lied opgenomen.

K Twije wilde het nummer ook altijd al in het Nederlands en Duits opnemen, maar daar kwam het nog niet van. Het idee om dat alsnog te gaan doen kwam weer ‘op de agenda’ via een hele rare, maar mooie weg. Bart Kruizinga werd benaderd door een klein Belgisch theatergezelschap Tejate Feminis uit Kortenaken (Vlaams-Brabant). Zij gaan deze winter een stuk over Alzheimer op de planken brengen en zochten naar een liedje dat qua inhoud en sfeer was te gebruiken als trailer.

"Ze hadden er ook al een Nederlandse tekst bij en vroegen of ze het mochten gebruiken en of de tekst enigszins bij het origineel in de buurt kwam. En dat was zo. Natuurlijk voelen we ons zeer vereerd dat ons liedje daarvoor gebruikt wordt, temeer het daar ook al de nationale radio heeft gehaald en K Twije daarin wordt genoemd als originele artiesten. Ook in de programma’s komt er een verwijzing naar ons. Mooi man!”, aldus de Bellingwolder.

En dus staken de mannen van K Twije even de hoofden bij elkaar of het er nu toch van gaat komen dat ‘Gain Aine Wait’ ook als ‘Niemand Weet’ en ‘Keiner Weiss’ wordt opgenomen. Bart: “Evert was in zijn reactie vrij kort: 'doun!'." Hoe en wanneer dit vorm krijgt wordt overlegd. "We hebben al één voordeel, de muziek is al klaar. We hoeven alleen maar de teksten in te zingen.”