Rockavond in café De Körf met coverbands van Rolling Stones en AC/DC

Het was de bedoeling dat de coverbands Undercover (Rolling Stones) en Bon Scotch (AC/DC) vorig jaar zouden optreden tijdens de eerste editie van het Outdoor-rockfestival in Nieuwe Pekela, maar Covid gooide roet in het eten. Overwogen werd nog het festival naar later dat jaar te verschuiven, maar hiervan werd afgezien, daar de coronapandemie hardnekkig bleek. Driemaal is echter scheepsrecht.

Johnny Hensens en Adrie Hartman van Stichting Rock-On keep the good music alive hebben beide bands nu vastgelegd voor zaterdagavond 20 november. Plaats van handeling is café De Körf (dorpshuis De Kiepe) in Nieuwe Pekela.

Undercover is opgericht in 1984, het jaar waarin het gelijknamige album van The Rolling Stones verscheen. De band treedt onder meer regelmatig op tijdens Stonesmeetings, waaronder ook de jaarlijks door de band zelf georganiseerde Keith Richards Birthday Bash. Enkele van de hoogtepunten in de recente bandgeschiedenis waren onder andere de optredens met Blondie Chaplin (bekend als lid van The Beach Boys en als vaste backingmuzikant bij liveshows van The Rolling Stones).

Bon Scotch brengt met name ouder werk uit de tijd van de op 19 februari 1980 overleden zanger Bon Scott. Op de setlist prijken klassiekers als Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, TNT, en Let There Be Rock. Geprobeerd wordt om de typische AC/DC-sound uit de jaren zeventig te evenaren. De band heeft haar sporen inmiddels verdiend in binnen- en buitenland, met onder meer optredens op festivals als  Dicky Woodstock, FestyLand en Nirwana Tuinfeest.

Kaarten

Een toegangskaart kost 12,50 euro, te koop bij Bloemenshop Jolanda in Nieuwe Pekela, of telefonisch te bestellen bij Johnny Hensens (06-13131952) en Adrie Hartman (06-48499266). De kaartverkoop start op 1 september.