Kinderopvang KiWi opent een nieuwe buitenschoolse opvang voor kinderen die interesse hebben in wetenschap en techniek

Kinderopvang KiWi opent een nieuwe buitenschoolse opvang, De Maki's, voor kinderen die interesse hebben in in de wereld van media, robotica, programmeren, techniek, wetenschap en alles wat hier mee te maken heeft. "Wij bieden een specifieke BSO voor kinderen die hier behoefte aan hebben en bijvoorbeeld thuis ook geïnteresseerd zijn in dit gebied", aldus directeur Henriëtte Beukema.

De Maki’s is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Beukema: "Computers, iPads, gamen, robotica, social media; al deze termen zijn niet meer weg te denken tegenwoordig, het is genormaliseerd en kinderen groeien hier mee op. Maar hoe ga je veilig en bewust om met alle materialen die hier bij horen en hoe werkt het eigenlijk? Dat alles leren wij de kinderen bij BSO De Maki’s."

Multimedia

De kinderen krijgen een kijkje in de grote wereld van multimedia. Zo wordt  de kinderen programmeren geleerd met behulp van robots, wordt onderzocht hoe een 3d-printer werkt en gaan de kinderen eigen ontworpen materialen en game characters printen. Ook krijgen de kinderen mini-cursussen in de wereld van fotografie en videografie met als kers op de taart fotowedstrijden waar verschillende onderwerpen en uitstapjes aan bod komen.

Fotograferen in Winschoten

De komende drie maanden staat het thema 'Winschoten' op de rol. De kinderen leren fotograferen in de stad, waarna Winschoten in Minecraft wordt nagemaakt. "Als kers op de taart kunnen we deze stad in Minecraft bekijken in Virtual Reality", besluit Beukema.

Meer informatie

Meer informatie op https://www.kinderopvangkiwi.nl/.