Aquarelleren voor beginners in dorpshuis De Voortgang in Wedde

Beeldend kunstenaar Anke Schoppen geeft vanaf 16 september lessen aquallereren aan beginners, die het schilderen met waterverf willen ontdekken. De cursus bestaat uit tien lessen op de donderdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur, met uitzondering van de herfstvakantie.

“Voor het maken van een aquarel hoef je geen kunstschilder te zijn,” legt Anke uit. “Iedereen kan het leren.” Doel van de cursus is het werken met waterverf te leren kennen en te schilderen wat je maar mooi vindt: landschappen, stillevens, bloemen, dieren of abstracte, kleurige schilderijtjes.”

Anke Schoppen studeerde in de jaren ’negentig van de vorige eeuw aan de Wackers Academie in Amsterdam en woonde bijna 20 jaar aan de Hoofdweg in Wedde. En hoewel ze deze zomer is verhuisd naar Valthermond, blijft ze Wedde trouw als plek om cursussen te geven. 

Anke: “Samen op een ontspannen manier ontdekken en experimenteren met het aquarel, dat is het idee. Het belangrijkste is het plezier in het schilderen en de gezelligheid van de groep. En je zult zien dat het resultaat je vaak zelf verrast!” Voor materiaal, koffie en/of thee wordt gezorgd."

De kosten bedragen 185 euro, inclusief koffie/thee en gebruik van materiaal. Informatie/aanmelden: ankeschoppenvrouiw@yahoo.com of 06-81374759. Meer informatie op de website: www.ankeschoppen.com.