3 voordelen van de lage rente in de huidige tijd

Aangeboden door: ikbenfrits.nl

Voor de een is de lage rente een vloek, voor de ander een zegen. Wanneer je veel eigen vermogen hebt, loont het niet om dit op de spaarrekening te laten staan. Over je vermogen betaal je belasting. Daar waar je nauwelijks rente ontvangt van de bank. Voor anderen is de lage rente echter een zegen!

Denk aan mensen die een nieuwe woning zoeken in de omgeving van Winschoten. Zij profiteren van zeer lage rentelasten, wanneer zij nu een hypotheek afsluiten voor de woning. In dit overzicht van Ikbenfrits zie je de laagste rentes bij verschillende hypotheekverstrekkers. Wat zijn de voordelen van deze lage rente? In dit artikel lees je er meer over.

Lage rente is gunstig voor woningzoekenden  

Met name woningzoekenden profiteren van de lage rente. Zij kunnen de rente voor 15 of bijvoorbeeld 20 jaar vastzetten bij het afsluiten van een hypotheek. Zo zijn ze gedurende deze periode verzekerd van lage maandlasten. Overigens niet alleen woningzoekenden profiteren. Ook mensen die in het verleden een hypotheek hebben afgesloten tegen een aanzienlijk hogere rente kunnen profiteren. Informeer eens bij een hypotheekadviseur naar de financiële voordelen die een hypotheek oversluiten jou op kunnen leveren. Mogelijk nemen je maandlasten sterk af, wanneer je de lopende hypotheek oversluit naar een andere hypotheekverstrekker. 

Economie stimuleren met lage rentes 

De reden dat de Europese Centrale Bank voor deze lage rente kiest, is het feit dat de economie hiermee gestimuleerd wordt. Een lage rente maakt het voor zowel bedrijven als particulieren aantrekkelijk om te investeren. Daarbij kunnen bedrijven tegen een gunstig tarief geld lenen om hun productiecapaciteit uit te breiden of te investeren in de overname van een ander bedrijf. Geld op de spaarrekening zetten levert niks op. Deze investeringen maken dat de economie floreert. De verwachting is dat de komende maanden tot jaren gekeken zal worden of dit beleid moet worden aangehouden. De economie draait goed, wat de kans vergroot dat de rente verhoogd wordt. 

Overheid profiteert van negatief rente op staatsleningen 

Tot slot biedt de lage rente ook voordelen voor overheden. Overheden hebben de laatste jaren regelmatig obligaties uitgegeven tegen een negatieve rente. Dit betekent dat het bijvoorbeeld pensioenfondsen geld kost om zo’n obligatie aan te mogen houden. Zij hebben weinig alternatieven, daar pensioenfondsen zeker willen weten dat zij in de toekomst een bepaald bedrag uitgekeerd krijgen. Geld op een spaarrekening zetten is voor pensioenfondsen geen optie.