Wandelaars lopen in estafettevorm het Westerwoldepad (sponsoractie voor Pink Ribon)

Op initiatief van Willeke Bergman, voorzitter van het Westerwolde Wandeleekend, lopen circa 40 wandelaars in estafettevorm het 100 kilometer lange Westerwoldepad. Het geld dat alle wandelaars werven gaat naar Pink Ribbon, die projecten en onderzoeken financiert op gebied van borstkanker.

De eerste wandelaars gaan in alle vroegte van start vanuit de theetuin van MoeNieks in Vlagtwedde. Ze geven steeds symbolisch een roze lint door aan de volgende wandelaars op het Westerwoldepad. Van Vlagtwedde gaat de route richting Sellingen, Ter Apel en vervolgens via Mussel naar Onstwedde.Vanaf de Wedderbergen gaan de wandelaars via Wedde zuidwaarts om aan de Weenderstraat in Vlagtwedde weer te finishen. Rond 23.00 uur worden de laatste wandelaars over de finish verwacht.

Sponsors
Sponsoren die deze prestatie willen steunen, kunnen doneren via de speciale actiepagina https://wandelen.voorpinkribbon.nl/team/westerwoldepad, waardoor het geld rechtstreeks naar Pink Ribbon gaat. Het streefbedrag is gesteld op minimaal 5000 euro. De teller staat inmiddels op 3000 euro.

Meewandelen
Mensen die ook willen meewandelen voor het goede doel worden uitgenodigd om een lusje te lopen van 6 of 9 kilometer vanuit de theetuin van MoeNieks op zaterdag 30 oktober. Aanmelden kan via w.bergman@ziggo.nl. Als antwoord op de mail krijgt men een voorstel voor een starttijd tussen 11.00 en 15.00 uur.