Ruim 300 wandelaars en hardlopers zetten zich in voor Stichting Wensambulance Noord-Nederland (Wedde voor één dag het centrum van Westerwolde)

Ruim 300 wandelaars en hardlopers doen vandaag, zondag, mee aan Team Wens Marathon, een wandel- en hardloopevenement door de natuur van Westerwolde. De opbrengst van het evenement komt volledig ten goede aan Stichting Wensambulance Noord-Nederland, die ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid biedt om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen.

Het evenement met daaraan gekoppeld het goede doel is bedacht door Johannes Houwen uit Wedde. Hij maakte het werk van de stichting van dichtbij mee. De organisatie bestaat verder uit Dethmer Kupers, Ellen Paap en Wendela Drenth, bijgestaan door een groot aantal vrijwilligers en sponsoren.

De meer dan 300 deelnemers kunnen kiezen uit wandelen of hardlopen over 5, 10 of 21 kilometer. De drie routes zijn volgens Houwen zo uitgezet dat ‘de mooie Oost-Groninger natuur van Westerwolde tussen Wedde en Smeerling ervaren kan worden’.

Bij de start- en finishplaats op het plein in hartje Wedde zorgen streetband De klinkers uit Winschoten en Folkband FATH uit Ter Apel voor de muzikale omlijsting. De deelnemers werden 'op weg geschoten' - ze luidde een bel - door wethouder Giny Luth van de gemeente Westerwolde.

Aan het einde van de middag wordt de voorlopige opbrengst bekend gemaakt. "Er zijn nog tal van donaties onderweg", aldus Houwen, die samen met plaatsgenoot Arjan Reit en Johannes Olsder uit Roden op 24 oktober de Marathon van Rotterdam loopt. "Ook dat sponsorgeld komt er nog bij", aldus de initiatiefnemer.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van Team Wens Marathon: teamwensmarathon.nl.

Meer foto's op: