Heropening theehuis Robinia op de begraafplaats aan de Acacialaan

Nu de coronamaatregelen weer soepeler zijn gaat theehuis Robinia op de begraafplaats aan de acacialaan in Winschoten weer open. Belangstellenden kunnen er vanaf 4 september weer terecht. Met behulp van vrijwilligers en bestuurders is het gebouw zowel binnen als buiten schoongemaakt. Het interieur is opnieuw ingericht en ademt een warme huiselijke sfeer uit.

In 2013 heeft stichting Ontmoetingscentrum Robinia Oldambt het theehuis als ontmoetingsplek op de begraafplaats Acacialaan geopend.  Een sfeervolle plek op de begraafplaats voor mensen die een bezoek brengen aan de begraafplaats en in het theehuis een kopje koffie of thee kunnen drinken of zo maar even kunnen binnenlopen. Vrijwilligers van Humanitas ontvangen de bezoekers.

In november 2019 is het ontmoetingscentrum gesloten met het voornemen in maart 2020 weer open te gaan. Die periode zou gebruikt worden zowel het gebouw als het interieur een upgrade te geven. De planning was eind maart vorig jaar weer open te gaan, maar de coronapandemie gooide roet in het eten, tot nu.

De deur van theehuis Robinia staat elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur open.