Jannie, Jopie en Sjoukje schenken zes dagen per week koffie voor de medebewoners van de Wanne in Nieuw-Buinen | De taart van de week

Eigenaar Bart Meijer van Eerkens De Echte Bakker met winkels in Musselkanaal en Nieuw-Buinen heeft aangeboden om elke week een heerlijke slagroomtaart beschikbaar te stellen.

Lezers van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant mogen bepalen wie de lekkernij als verrassing in ontvangst mag nemen. Zij kunnen namelijk kandidaten nomineren, die in het verspreidingsgebied van deze krant wonen. Wie verdient een slagroomtaart van Eerkens De Echte Bakker?

Jannie, Jopie en Sjoukje wonen in de Wanne van Woonservice in Nieuw-Buinen en zij nemen van maandag tot en met zaterdag met veel enthousiasme het zogeheten koffie uurtje voor hun rekening. De Wanne biedt huisvesting aan zo’n veertig mannen en vrouwen en ongeveer de helft komt dagelijks met elkaar koffiedrinken in de huiskamer.

Gezellig maken

„We beginnen zo rond kwart over negen met de voorbereidingen”, vertelt Sjoukje die samen met Jannie en Jopie lid is van de wooncommissie. „De meeste bewoners genieten met volle teugen van het moment. De koffie wordt om tien uur ingeschonken. Maar de eerste bewoners hebben al om kwart voor tien een plekje gevonden en er is altijd wel iemand die wat lekkers meeneemt. We proberen telkens om het voor iedereen zo gezellig mogelijk te maken en dat lukt nog steeds als je kijkt naar de gezichten van de mensen. En na het koffie drinken wordt alles samen weer netjes opgeruimd.”

Geld in de pot

De bewoners betalen een eigen bijdrage van drie euro per maand en daarnaast wordt geld in de pot gestopt door enkele particulieren en bedrijven die het samen koffie drinken een warm hart toedragen.

Bingo en barbecue

De drie vrouwen schenken niet alleen zes dagen in de week koffie voor de medebewoners, ze zorgen bovendien voor veel vertier. Van een bingo tot een barbecue en ook met Pasen en met kerstmis worden de bewoners van de Wanne in de watten gelegd.

Dit was de laatste aflevering van de rubriek ‘de taart van de week’.