Vurige liefde en hobbybeurs bij de plaggenhut van Siep & Co in Oude Pekela

Toneelvereniging Palvu brengt dinsdagavond 14 september het openluchtspel 'Vurige liefde in het veen' voor het voetlicht bij de plaggenhut van Siep & Co aan de H. Westerstraat in Oude Pekela, aanvang 19.30 uur. Twee dagen eerder, op 12 september, is er een hobbybeurs bij dezelfde locatie.

Het theaterstuk speelt zich af rond het jaar 1810 (Frans-Bataafse Tijd) op De Wilde Plaats in Boven Pekela wat destijds woest en verlaten was. Daar wordt Dientje verliefd op Steven, die echter wordt ingeloot in het Franse leger. Hij trekt als soldaat mee naar verre landen, waarna de in Pekela gestationeerde Franse sergeant Jean Roucou ten tonele verschijnt om Dientje voor zich te winnen.

Vanwege de coronaperikelen is er plaats voor 40 personen. Mocht er veel belangstelling zijn, dan wordt het stuk nogmaals opgevoerd. De entree bedraagt 5 euro en aanmelden (verplicht) kan bij Tammo Tillema via 0597-646198 en bij Andries Brans via 0597-612930.

Twintig hobbyisten

Twee dagen eerder, op zondag 12 september van 9.30 tot 16.00 uur, houdt Siep & Co een hobbybeurs in het ketelhuis van de stichting. Circa twintig hobbyisten tonen op de beurs veel bewegend materiaal, van raceauto’s, stockcars, mini-tractoren, tot shovels en kranen die zand verplaatsen, beweegbaar technisch lego, een stoomtrein in aanbouw op schaal, duikboten die onder water echt werken, op schaal na gebouwde boortorens, radiografisch bestuurbare schepen en miniatuur landbouwwerktuigen.

Medewerkers van Siep & Co (Stichting Industrieel Erfgoed Pekela en Culturele Ontwikkeling) staan klaar om personen die tevens belangstelling hebben voor de machines van de stichting rond te leiden.