Derde keer is scheepsrecht voor Pé & Rinus (Duo treedt op voor een uitverkocht bostheater in Vriescheloo)

Peter de Haan en Frank den Hollander stonden vorig jaar veertig jaar samen op het toneel. Het was de bedoeling dit heugelijke feit te vieren met een 'rondgang' langs dorpshuizen, pleinen en theaters. Zo stond er op 16 maart 2020 een optreden op de rol in een (binnen een mum van tijd) uitverkocht bostheater in Vriescheloo. Maar corona gooide roet in het eten. Het jaar erop hetzelfde laken een pak.

Maar ook in dit geval geldt: driemaal is scheepsrecht. Afgelopen vrijdagavond was het dan eindelijk zover. Het publiek kon voor het eerst kennismaken met nieuw materiaal, dat werd afgewisseld met kneiters van hits.

Begonnen, in 1980 in de Herestraat in de stad Groningen, als straatzangersduo Pé Daalemmer & Rooie Rinus, maakte het onafscheidelijke duo onder meer uitstapjes naar De Bende van Baflo Bill en Voorheen De Bende. Hun liedjes als: Hoornse Plas, Hee Doe, Carnaval in t Noorden en Alcohol behoren zo langzamerhand tot het Groninger erfgoed.

Wie alle ins en outs van het kleinkunstduo wil weten; journalist Herman Sandman tekende het muzikale levensverhaal van de twee op in 'Pé en Rinus, de biografie' (ISBN: 9789493183230).