Burgemeesters openen Oktober Kindermaand 2021 met verhaal over 100-jarige ZK4 Albatros uit Zoutkamp

De meeste burgemeesters bezoeken woensdag 15 september een basisschool in hun gemeente. Zij worden dan op school verwacht om het verhaal voor te lezen waarmee zij dit jaar Oktober Kindermaand openen.

Het verhaal 'de Albatros, een meeuw van een eeuw' dat wordt voorgelezen is speciaal voor dit doel geschreven door de bekende Groninger auteur Jan Siebo Uffen. Het speelt zich af in Zoutkamp. Doortje en Jan uit Katwijk mogen een dagje meevaren met Koert, schipper van de ZK4 Albatros. De kinderen kijken hun ogen uit op dit garnalenschip dat honderd jaar geleden werd opgeleverd als beurtschip en leren van Koert onderweg de nodige Groningse woorden. Illustraties bij het verhaal zijn gemaakt door Marion Roelink. Het voorleesverhaal is geschikt voor midden- en bovenbouw.

Stickerkaarten
Ook dit jaar worden er onder alle basisscholen in de provincie speciale stickerkaarten uitgedeeld. Door deel te nemen aan activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen, bij de derde sticker krijgen ze een prijsje.

Oktober Kindermaand is de maand waarin er heel veel creatieve en spannende activiteiten zijn voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Op een laagdrempelige manier maken zij kennis met culturele instellingen in de provincie. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober worden er activiteiten aangeboden.Het programma is binnenkort te raadplegen via www.kindermaand.nl.

Wie, wat, waar

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt leest op 15 oktober voor aan de leerlingen van obs Letterwies in Nieuwolda (11.00 uur), haar college Jaap Kuin van Pekela op de Hendrik Westerschool in Oude Pekela (10.00 uur). Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde leest op 24 september voor op de Westerschool in Bellingwolde (10.30 uur).