Ben je dichter? Sluit je dan aan bij dichterscollectief ‘Dichter bie Ons’

Iedereen die de poëzie een warm hart toedraagt en zelf verzen schrijft is welkom bij dichterscollectief ‘Dichter bie Ons’. "Wij komen vanaf nu weer iedere eerste zaterdag van de maand bij elkaar in de bibliotheek in Winschoten", zegt dichter Louis Hagen uit Finsterwolde.

Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten in de bibliotheek van Winschoten is er volop ruimte om van gedachten te wisselen over wat poëzie precies is. Verder wordt er voorgelezen uit eigen werk en helpen de leden van het collectief elkaar van zich te laten horen.

Louis: "We willen elkaar stimuleren de eigen stem te vinden. Het is toch hartstikke jammer dat al die mooie hersenspinsels in een laatje worden gepropt of op de laptop blijven staan? Bovendien is het lastig je te ontwikkelen als je geen podium hebt om te laten zien of horen wat je gemaakt hebt. We breken elkaar nooit af, maar willen wel een klankbord zijn voor elkaars werk."

"Alles is mogelijk: van poëziewandelingen tot aan het maken van een gezamenlijke bundel. En van wat frequentere bijeenkomsten in combinatie met muziek tot aan het ondernemen van dichtuitstapjes naar andere collectieven in het land. Maar dat is toekomstmuziek. Eerst willen we een stevige basis leggen en structuur aanbrengen in onze samenkomsten: wie zei dat de Oost-Groningse klei stug was? Niet dus!"

Aanmelden

Wie een kijkje wil nemen is zaterdag 2 oktober welkom in de bibliotheek van Winschoten (in De Klinker), aanvang 10.00 uur. Aanmelden kan via een mailtje naar: bciholst@gmail.com. Het adres van de  facebookgroep Dichter bie Ons is: www.facebook.com/dichterbieons.