Ook dit jaar streep door Dickens Day in Beerta (Ondanks het feit dat coronabeperkingen nagenoeg van de baan zijn)

De coronacijfers hollen achteruit en er mag steeds meer, maar het staat nu al vast dat Dickens Day Beerta in Beerta, die gepland stond voor december, niet doorgaat. De situatie is daarvoor te onzeker, zegt de organisator Dorpsbelangen Beerta.

De organisatie voert als reden aan dat het onduidelijk is hoe de coronamaatregelen in december zijn. De pijlen worden nu gericht op december volgend jaar, mits er dan voldoende financiële steun is. "Dorpsbelangen vindt het belangrijk dat Dickens Day gratis voor de bezoeker blijft. Iedereen, met een grote of een kleine beurs kan genieten van de meer dan honderd figuranten in Dickensstijl, van de muzikanten, van toneelspelers."

Dorpsbelangen Beerta is er van overtuigd dat het dorp dan wel weer kan worden omgetoverd in de magische wereld van het kerstverhaal 'A Christmas Carol' van Charles Dickens.

De organisatie is overigens nog steeds op zoek naar een locatie: “We zijn ermee bezig, maar tot dusver is er nog geen ruimte gevonden met voldoende ruimte voor de opslag van de verschillende decorstukken en Dickens-outfits het hele jaar, en waar ook geklust mag worden. Dat kan ook een boerenschuur of een gedeelte van een leegstand pand zijn. We willen nieuwe dingen bedenken, en daar gebruiken we dit extra jaar voor.”

 Wie mee wil helpen kan zich aanmelden via www.dickensday.nl.