Toch naar een Dickens Dag? Die in Beerta is afgelast, maar in Coevorden gaat het evenement wel door

Zoals bekend gaat Dickens Day in Beerta niet door vanwege - zo stelt de organisatie - de coronaregels; wie toch de sfeer van Scrooge, Marley en Tiny Tim uit A Christmas Carol wil proeven kan wel terecht in Coevorden op zondag 19 december van 12.00 tot 17.00 uur. De vierde editie van het festijn vindt plaats onder een nieuwe naam: 'Reuring in de veste!'

Coevorden heeft een rijke historie die tijdens 'Reuring in de Veste!  aan het publiek zal worden verteld. Verhalen uit de periode 1700 tot 1900 worden in de straten van Coevorden uitgebeeld. Hiervoor zijn sketches geschreven en figuranten zullen in historische kledij hun kunsten aan het publiek vertonen.

Er is een route uitgeschreven waarlangs het publiek de verhalen kan beleven en kan genieten van optredens bij historische plekken, zoals de Kasteelkelder, het Weeshuis en de Dames van lichte Zeden bij de voormalige legerkazerne. Op het marktplein is een kerstmarkt en in de winkelstraat een kerstbraderie. Daarnaast rijdt een kersttrein en een arrenslee.