Ouderen kunnen tijdens de Oldstars Sportweek Groningen volleyballen bij Set Uppers in Scheemda

Tijdens de eerste Oldstars Sportweek Groningen van 25 september tot en met 1 oktober kunnen ouderen zeven dagen lang bij verschillende sportverenigingen in de provincie gratis kennismaken met diverse aangepaste OldStars-spelvormen, zoo ook bij volleybalvereniging Set Uppers uit Scheemda. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser. naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger.

Ontwikkeling van ouderenvriendelijke sportomgeving

Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. De OldStars Sportweek is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen. Het wordt ondersteund door de provincie Groningen. Tijdens de OldStars Sportweek bezoeken diverse sporticonen, zoals Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Floris Jan Bovelander, de provincie.

Bij Set Uppers in Scheemda kunnen ouderen terecht maandag van 19.30 tot 21.00 uur (19.00 uur inloop). Plaats van handeling is de sporthal aan de Plantsoenweg 19. Voor meer informatie en aanmelden: info@oldstars.nl.

Informatie over het gehele programma, tijden en locaties en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden op https://huisvoordesportgroningen.nl/oldstars-sportweek-2021.