Factor 2020 doet niet mee aan verkiezingen voor de gemeenteraad in 2022

Inwoners van de gemeente Oldambt kunnen op woensdag 16 maart 2022 hun stem uitbrengen en daarmee hun volksvertegenwoordiger kiezen voor de periode 2022-2026. Factor 2020 doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Fractievoorzitter Geert Kluiter: "Om alle functies bij een politieke partij te vervullen, van bestuurlijk tot politiek, van coördinerende vrijwilligerstaken tot incidentele hand-en-spandiensten, is een grote groep actieve en betrokken enthousiastelingen nodig. Alhoewel het factorberaad goed gevuld is geraakt, is het ons niet gelukt om een kandidatenlijst samen te stellen met voldoende kwaliteit, ervaring en diversiteit. Ook is het niet gelukt om ervaren bestuurders te vinden die bereid zijn om samen een stabiel bestuur van een nieuwe politieke partij te vormen én zich voor minstens vier jaar willen verbinden."

Nadrukkelijk zichtbaar

Dit betekent dat Kluiter, naast zijn politieke rol als volksvertegenwoordiger ook in de organisatie nadrukkelijk zichtbaar en actief zou moeten zijn. "Na een aantal operaties en revalidatie heb ik vanwege mijn gezondheid het afgelopen jaar een stapje terug moeten doen. Dit zet tot nadenken en ik heb de afgelopen zomer besloten om na de huidige raadsperiode definitief te stoppen in de Oldambtster politiek."

Kluiter: "In het resterende halfjaar zal ik in de gemeenteraad met de meest mogelijke betrokkenheid en energie bestuurlijk Oldambt de spiegel voor blijven houden."