Open atelier Nieuwe Pekela start nieuw seizoen

De schilderactiviteiten in het atelier van Anneke Duit in Nieuwe Pekela zijn na de zomervakantie weer begonnen. Op woensdagavond en donderdagmiddag kan er weer volop geschilderd worden. Ook zijn er regelmatig schilderworkshops.

Nu de coronabeperkingen zo goed als voorbij zijn, is er ook weer ruimte voor meer workshops en een volledige bezetting van de schildersgroepen op woensdagavond en donderdagmiddag. Onder begeleiding kan er, nog steeds op veilige afstand, geschilderd worden in mijn atelier, een gezellige ruimte met houtkachel.

De schildersgroepen en de workshops op zaterdag bestaan ondertussen al weer bijna drie jaar en sindsdien is er enthousiast geschilderd door deelnemers met mooie resultaten. Duit: "De schilderslessen zijn voor iedereen geschikt, voor beginners en gevorderden. Mijn ondersteuning stem ik af op ieders individuele behoefte."

Vaak kunnen we meer dan we van onszelf denken

En verder: "Verschillende cursisten hebben sinds de kleuterschool geen penseel aangeraakt en toch maken ze de mooiste kunstwerkjes. Vaak kunnen we meer dan we van onszelf denken. Onzekerheid, faalangst of perfectionisme met hoge eisen; we hebben allemaal wel eens last van zulke ondermijnende gedachten. Maar, wat is het dan fijn om te ontdekken dat het schilderen wel lukt en er mooie schilderijtjes ontstaan."

Niet alleen beginnende schilders, maar ook schilders met ervaring zijn welkom. "Ook ervaren schilders zitten wel eens vast en worstelen bij het maken van een schilderij. Wat is het dan fijn om stimulerende feedback te krijgen van anderen en met enkele tips weer enthousiast verder te gaan."

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina ‘Open Atelier Nieuwe Pekela’ of op de website: www.annekeduit.nl.