Nieuw speeltuintje in Het Park in Blauwestad symbolisch geopend tijdens eerste van twee fruitpersdagen

Het nieuwe speeltuintje in woongebied Het Park in Blauwestad is vorige week in gebruik genomen tijdens de eerste van twee fruitpersdagen in Park van Pomona. René Perton verrichte de symbolische openingshandeling. Terwijl een paar kinderen een lint vasthielden, slingerde hij er met het nieuwe kabelbaantje doorheen. Daarna was er voor alle kinderen een gratis ijsje.

In het groene woongebied was al wel een trapveldje, er stonden een paar bankjes en er was een rioolbuis om doorheen te kruipen, maar al met al trok het meer onkruid dan spelende kinderen.

Op initiatief van twee bewoners werd de provincie gevraagd of er niet een echt speeltuintje kon komen, en dit verzoek werrd gehonoreerd. Bij Strand Zuid en Kievit zijn al speeltuintjes gerealiseerd, dus nog een speelplek in Het Park was een logische vervolgstap. Bureau idverde NL kreeg de opdracht een ontwerp te maken en de speelplek te realiseren. De provincie betaalt de kosten, de bewoners gaan het speeltuintje zelf beheren.

Natuurspeelplek De Fruitgaard

Net voor de zomervakantie werd met de aanleg begonnen en nu is het dus klaar: ‘Natuurspeelplek De Fruitgaard’, middenin de boomgaard van Het Park. Alle speelelementen staan symbool voor het plukproces van het fruit: een vogelnestschommel kan gebruikt worden als plukmand, een kabelbaantje voor het transport van het fruit, een glijbaan past bij het persen van het fruit en uit een waterpomp komt het resultaat: het fruitsap. Het zijn allemaal heerlijke speelplekken geworden, rondom de schuur waar bewoners bij elkaar komen. Daarnaast heeft de provincie een paar picknickplaatsen met barbecues aangelegd, zodat het een plek is waar jong en oud plezier aan kunnen beleven.

Tweede fruitpersdag

De tweede fruitpersdag is op zondag 17 oktober. De mobiele fruitpers van Golden Raand staat die dag van 10.00 tot 16.00 uur opnieuw in het Park van Pomona. Zie ook: https://hetstreekblad.nl/artikel/1174888/fruit-laten-persen-bij-park-van-pomona-in-blauwestad.html.