Eddy Veldkamp exposeert aquarellen in zijn woonplaats Nieuwolda

Eddy Veldkamp (1955) exposeert van 10 oktober tot en met 28 november een aantal van zijn aquarellen in dorpshuis ’t Trefpunt aan de Hoofdstraat 60 in Nieuwolda. De tentoonstelling gaat vergezeld van een boekje met afbeeldingen van de aquarellen.

Hoewel geboren in Hoogezand-Sappemeer woont Veldkamp al vele jaren en met veel plezier in Nieuwolda. In 2019 besloot hij wekelijks een teken en- schilderclub in
Nieuwolda te bezoeken, om te proberen het aquarelleren onder de knie te krijgen. In 2020 maakte hij de overstap naar beeldend kunstenaar en docent Anthon Meijssen, die in
Hoeve Ceres in Nieuwolda-Oost op de donderdag lesgeeft in onder meer aquarelleren.  Hij besloot om de lessen enige praktische structuur te geven door een thema te kiezen dat  dicht bij hem lag. Het werd zijn bewondering voor het dorp Nieuwolda.
 
Nieuwolda aan het water onttrokken, in water gevat
Sinds vorig jaar werden vele lessen besteed aan een serie aquarellen die nu te zien zijn in dorpshuis ’t  Trefpunt onder de titel ‘Nieuwolda aan het water onttrokken, in water gevat’. Veldkamp zegt hierover: “Nieuwolda is ooit heroverd op het water en aquarelleren zou je ook kunnen opvatten als een soort waterhuishouding. Plassen gekleurd water, ‘dijken’ ertussen  van droge gebieden en dan weer overvloeiende kleuren in andere plassen. De aquarellen  van Nieuwolda zijn net als het dorp zelf ontstaan door creatieve waterhuishouding.”