De Nieuwlandse Akker in Oostwold houdt pompoenenplukdag en markt

Educatieboerderij De Nieuwlandse Akker in Oostwold houdt op zaterdag 9 en zondag 10 oktober een pompoenenplukdag en Farmers Market.

Het bedrijf aan de Huningaweg 19 teelt dit jaar voor de tweede keer pompoenen. Lianne van Rulo-Vermuë: "De pompoenen zijn volledig biologisch geteeld en vol van smaak. Dit jaar telen wij drie soorten: de traditionele Halloween pompoen, zeer geschikt voor uithollen en leuk om neer te zetten als decoratie bij bijvoorbeeld de voordeur, en twee eetbare pompoenen." De Uchiki Kuri, voor in de soep of om mee te bakken, en de Leckør pompoen kan onder meer verwerkt worden in gerechten.

Bij aankomst op het plukveld krijgt men een korte uitleg over hoe het beste een pompoen te plukken. Het is verstandig om zelf een snoeischaar en een stevige (grote) tas mee te nemen. Voor wie van plan is om heel veel pompoenen te plukken, staan er enkele kruiwagens op het veld waar gebruik van mag worden gemaakt. Afhankelijk van de grootte kosten de geplukte pompoenen 50 cent tot 2,50 euro per stuk.

Farmers Market

Ook is er een Farmers Market, waar diverse standhouders lokale producten, zoals kaas, zuivel, groente, borrelworsten aan bieden. Verder zijn er lekkernijen - onder andere zelfgemaakte bonbons en eigengemaakte jam - te koop. Daarnaast staan er standhouders met snuisterijen, bijvoorbeeld vogeltaarten, vogelhuisjes, sieraden, kaarsen, schilderijen en speelgoed. Uiteraard is er ook koffie, cappuccino, thee en pompoensoep.

De kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding knutselen (uithollen van een pompoen, pompoen pimpen of een insectenhotel maken); en op het veld worden er spelletjes gespeeld.

Het geheel is op beide dagen van 10.30 tot 16.00 uur.