Gemeente Oldambt opent geldloket voor alle inwoners met vragen over financiën

De gemeente Oldambt opent het geldloket ‘STAP – de eerste stap zetten we samen’ in De Boschpoort aan het Boschplein 2 in Winschoten. Bij het geldloket kunnen alle inwoners van de gemeente terecht met vragen over financiën.

STAP, wat staat voor Samen, Toegankelijk, Aanpak, Partijen, heeft vanaf 5 oktober elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur spreekuur in De Boschpoort. Vooraf een afspraak maken is niet nodig. Ook kunnen vragen over dit onderwerp worden gesteld via de website 
www.stapoldambt.nl.

Initiatief vanuit de samenleving
De gemeenteraad had als wens één toegang voor inwoners met vragen over financiën en/of regelingen. Hierdoor is STAP ontstaan, een intensieve samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties afgestemd met de beroepsorganisaties SWO (Sociaal Werk Oldambt) en VKB (Volkskredietbank). Deze organisaties hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk de inwoner de beste ondersteuning te bieden, ieder vanuit zijn eigen expertise. Denk hierbij aan ondersteuning bij het invullen van formulieren of een schuldhulpmaatje.

Samenwerking
In STAP werken opgeleide vrijwilligers van Stichting Azzur, Stichting Mit Elkoar, Humanitas en het Leger des Heils. Zij helpen inwoners en willen samen voorkomen dat men van het kastje naar de muur wordt gestuurd en bieden daarom toegankelijke hulp. De vrijwilligers van STAP maken samen met de inwoner een aanpak en kijken welke partijen daarin ondersteunend kunnen zijn. STAP staat dan ook voor: Samen, Toegankelijk, Aanpak, Partijen.

Oldambt schuldenzorgenvrij
Met STAP zet de gemeente samen met de vrijwilligersorganisaties een van de stappen richting een  schuldenzorgenvrij bestaan. Gert Engelkens, wethouder armoedebeleid: “We willen graag dat iedereen in Oldambt schuldenzorgenvrij opgroeit. Hiervoor moeten we eerst samen het taboe op schulden doorbreken. We willen graag dat inwoners op een laagdrempelige manier ergens terecht kunnen met vragen over hun financiële situatie. En daarmee willen we uiteindelijk grotere problemen voorkomen en een schuldenzorgenvrij bestaan creëren.“