Pekelder broers Theo en Jakob Zwinderman komen na 25 jaar met een nieuwe Groninger woordenposter

De broers Theo en Jakob Zwinderman, uit Pekela, brengen na 25 jaar weer een nieuwe Groninger woordenposter uit, na drie eerdere succesvolle posters, waar meer dan 4000 van zijn verkocht. De nieuwe woordenposter ‘Vlaigend boven Grunnen’ wordt in oktober gepresenteerd in Stadskanaal bij cbs Anne de Vries, met lessen op woensdag 6 oktober voor groep 4/5 en op donderdag 7 oktober voor groep 6.

De lessen gaan onder meer over de Grunneger toal en biologie. Samen met kunstenaar Theo Zwinderman imaken de leerlingen een vogelcollage. Olaf Vos van het Centrum Groninger Taal & Cultuur zal de eerste poster in Stadskanaal in ontvangst nemen op 7 oktober om 10.30 uur.

‘Vlaigend boven Grunnen’ is een poster die jonge en oudere Groningers weer bewust wil maken van de rijkdom van Groninger vogelwoorden. Het is een aanwijsplaat, waarbij de Nederlandse en Groningse vogelwoorden naast elkaar staan. Het is vooral een kleurrijke poster met een schitterende vormgeving geworden. Er is ook een website met lessen en vogelgeluiden.

De vorige woordenposters, die uitnodigde om bij jong en oud de Groningse taal te stimuleren, waren op verschillende locaties te zien waren; in kinderafdelingen van ziekenhuizen, bij tandartsen, in studentenhuizen en in dorpshuizen.