SchuldHulpMaatje Oldambt doet oproep om te stemmen via Rabo ClubSupport

Leden van de Rabobank stemmen kunnen ieder jaar stemmen op een stichting of vereniging. SchuldHulpMaatje Oldambt is daar één van en hoopt door deze actie een geldbedrag te ontvangen, zodat er nog meer medemensen in Oldambt geholpen kunnen worden.

Bestuurslid Harald Rotgers: "De opgeleide vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Oldambt doen belangrijk werk voor mede-Oldambtsters met geldzorgen. Dat vraagt om een zorgvuldige aanpak, goede begeleiding en een professioneel kennisniveau. Daarom krijgen alle nieuwe vrijwilligers een driedaagse training en wordt hun kennis continu op peil gehouden door herhalingstrainingen en andere bijeenkomsten. Het in stand houden van de organisatie kost veel geld."

De begroting rondkrijgen is ook voor SchuldHulpMaatje een uitdaging. Rotgers: "We ontvangen giften en bijdragen van kerken, bedrijven en particulieren. Diverse fondsen hebben in de afgelopen jaren financieel bijgedragen aan de start van SchuldHulpMaatje Oldambt; dat stopt na 2021. De gemeente Oldambt heeft vanwege de eigen financiële situatie de bijdrage stevig moeten verminderen. Mede om deze redenen is een bijdrage van Rabo ClubSupport dus meer dan welkom en die wordt hoger met iedere uitgebrachte stem!"

Gratis hulp bij financiële problemen

Inwoners van de gemeente Oldambt kunnen gratis hulp krijgen van een van de ruim 35 opgeleide Maatjes. Iedereen met financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak ook is. Aanmelden voor hulp kan door het formulier in te vullen op www.shmoldambt.nl/hulp-bij-schulden/ of door te bellen: 06-15377069. 

SchuldHulpMaatje Oldambt

SchuldHulpMaatje Oldambt is opgericht in december 2017 op initiatief van de regionale kerken en werkt effectief samen met kerken, gemeente Oldambt, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties, zoals Leger des Heils, Humanitas en Azzur.

Stemmen kan tot en met 25 oktober

Stemmen via Rabo ClubSupport kan tot en met 25 oktober, via de Rabo App of via de website. In de provincie Groningen kan er gestemd worden op diverse clubs en verenigingen, zie: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht.