Kinderen met oldtimerbus vanuit Beerta naar racedag op TT-circuit in Assen

Kinderen van stichting Klein Voorhout in Beerta beleefden zaterdag een racedag op het TT-circuit in Assen. Nadat ze in een oldtimerbus van het Nationaal Busmuseum naar de racebaan werden gebracht, werden ze verwelkomd door het team van Winteb Racing.

Ze kregen onder meer een meet and greet met de coureurs van dit team, dat uitkomt in de IDC Superbike. Ook stond er een rondleiding door pits en paddock op het programma.

Na de rondleiding  nam het gezelschap plaats op de hoofdtribune, waar ze Frank Nieman van Winteb Racing - die samen met 41 Club Winschoten tekende voor de organisatie van de trip - vanaf de achtste startplaats zagen oprukken naar de koppositie, die hij niet meer uit handen gaf. De andere coureur, Maarten Bekker, eindigde op plek vier.

Tussen de twee starts in gingen de kinderen weer terug naar de pits voor handtekeningen en foto’s met coureurs. Bij de pitbox aangekomen waren de broodjes al gesmeerd en stond er drinken klaar.

Bij alle teams in de pitstraat werden ze vervolgens met open armen ontvangen voor de gewenste foto’s. Ook mochten ze op de  machines zitten. Verder stonden er goodiebags klaar en werden ze getrakteerd op onder andere suikerspinnen en ijsjes.

De tweede race verliep voor de coureurs van Winteb Racing minder voorspoedig. Vanwege de regen werd het circuit spiegelglad. Nieman verloor als gevolg van die gladheid de controle over zijn Yamaha en kwam ten val. Bekker behaalde plek twee.

Afsluitend stond er een barbecu op het programma.