Roel Spanjers & The Sunset Travelers in VanSlag: zompig, schurend, swingend en gevoelig

Roel Spanjers & The Sunset Travelers nam het publiek vrijdagavond in Cultuurpodium VanSlag in Borger mee op een muzikale tocht door het zuiden van de Verenigde Staten met 'Gumbo' van Rhythm & Blues, Swamp Pop, Blues, Rock 'n' Roll en eigen songs.

Op het programma stond werk van tal van (blues)legenden als Dr. John, Fats Domino en Jerry Lee Lewis. Van 'the last man standing', zoals Spanjers de 86-jarige Lewis omschreef, werd het fraaie Ivory Tears gespeeld. Ook swingende nummers als I Wash My Hands In Muddy Waters (onder meer vertolkt door Elvis) en Jambalaya (On the Bayou) van Hank Williams kwamen aan bod.

De Amerikaanse rootsmuziekspecialist, Hammond-organist en zanger Roel Spanjers is onder meer bekend van bands als Normaal en zijn bijdrage aan de theatershows van Johan Derksen.

Hij werd bijgestaan door bassist Nico Heilijgers, gitarist Richard van Bergen van Rootbag en diens bandgenoot, invaldrummer J.J. Goossens, die vanachter plexiglas - 'Alleen Fokke de Jong kunnen we niet achter het glas krijgen', aldus de organisatie - voor een stevige basis zorgde.