Talenten ontdekken bij DeClick in jeugdcentra in Ter Apel en Vlagtwedde

Zes tot acht jongeren gaan in de plaatselijke jeugdcentra in Ter Apel en Vlagtwedde aan de slag om, onder leiding van een paar professionals, hun talenten te ontwikkelen. Dit project, DeClick, is een samenwerking tussen De Rijdende Popschool en Stichting Welzijn Westerwolde.

Naast Mart Hento, onder meer producer van Boef en Ronnie Flex, zijn Rudy Niemeijer (filmmaker, regisseur) en Jordy Richir (songwriting) aanwezig om de jongeren te begeleiden. De eerste sessies zijn op donderdag 14 oktober van 19.00 tot 21.30 uur in Jongerencentrum Hebe in Ter Apel en daags erna, eveneens van 19.00 tot 21.30 uur, in Jongerencentrum Bthere in Vlagtwedde.

De nadruk ligt op songwriting, beats en film, maar het is ook mogelijk om aan andere skills te werken, zoals skaten, graffiti, fotografie, vloggen, dansen, presenteren, produceren, techniek, social media en schrijven. Na de startwerkplaats volgen nog een paar sessies en uiteindelijk komt er een eindpresentatie in december. Wat er daar precies te zien of te horen is bepaalt de groep zelf.

Jongeren die mee willen doen, er is plaats voor 6 tot 8 personen per locatie, hoeven niet per sé al iets te kunnen om bij DeClick aan de slag te gaan. Bij deze startwerkplaats kan men zich aanmelden voor het vervolg van DeClick.

Het project wordt gesubsidieerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het VSB Fonds, de Provincie Groningen en de gemeentes waar DeClick actief is.