De Dellen in Nieuw Scheemda wint ruim 7000 euro in de VriendenLoterij (Poldermolen komt 479 stemmen tekort voor de hoofdprijs van 75 mille)

Houtzaagmolen De Otter heeft de hoofdprijs, 75.000 euro, gewonnen in de VriendenLoterij Molenprijs 2021. De molen in Amsterdam verzamelde de meeste stemmen (7505). De andere molens krijgen het aantal ontvangen stemmen uitgekeerd in euro’s. Poldermolen De Dellen in Nieuw Scheemda mocht een cheque van 7027 euro in ontvangt nemen. Het geld wordt gebruikt voor het herstel van het wiekenkruis.

Verder krijgt Koenders Möl in Braamt 2.869 euro voor de bouw van een bezoekersruimte, molen Johanna in Huijbergen 3.881 euro voor de bouw van hun educatieve ruimte, en Bovenmolen G in Schermerhorn ontving 6.110 euro, dat ook gebruikt zal worden voor het herstel van het wiekenkruis.

De Hollandsche Molen maakte de uitlag woensdag bekend vanuit molen De Windhond in Soest waar de prijsuitreiking in plaatsvond.

Over de VriendenLoterij Molenprijs
De VriendenLoterij Molenprijs (voorheen BankGiro Loterij Molenprijs) is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de Loterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een moleneigenaar in staat een molen te herstellen of te verfraaien.